بنام خدا
تاریخچه بیسبال
بیسبال نوعی ورزش گروهی است كه با چوب و توپ توسط ۹ بازيكن در يک زمين چمن بازی میشود. بيسبال در قرن نوزدهم از ورزش انگلیسی کریکت ريشه گرفته است.
بيسبال از بازیهای متعددی كه با چوب و توپ بازی می شدند اشتقاق پيدا كردهاست. از جمله اين بازی ها می توان به ورزش قديمی راوندر كه در امریکای شمالی بازی میشد، ورزش انگليسی کریکت و ورزش بسيار قديمی رومانیایی اُينا نام برد.
نخستين مسابقه ورزش مدرن بيسبال كه در اسناد نوشتاری گزارش شدهاست، به مسابقهای در ۴ ژوئن ۱۸۳۸ در بیچ ویل،انتاریو، کانادا مربوط میشود.
بيسبال در دهه ۱۸۶۰ حالت نيمهحرفهای پيداكرد. نخستين تيم كاملا حرفهای بيسبال در ايالات متحده، تيم سينسيناتی رد استاكينگز بود كه در ۱۸۶۹ تشكيلشد.
لیگ برتر بیسبال امریکا
ام ال بی يا ليگ برتر بيسبال امريكا (Major League Baseball) مهمترین لیگ حرفه ای بیسبال در امریکای شمالی است که كه هماكنون با بيستونه تيم آمریکایی و یک تيم کانادايی برگزار میشود. این مسابقات در ۱۸۷۶ آغاز شد. امالبی اولين ليگ ورزشی واقعی در ايالات متحده بود و تا سال ۱۹۷۲ بيشترين تماشاگران تلويزيونی را داشت. در این سال تعداد تماشاچیان ان اف ال (ليگ فوتبال امریکایی) از این مسابقات بیشتر شد. از ۱۹۷۲ بهبعد نیز امالبی همواره پس از انافال دومين ليگ پربيننده در امریکای شمالی بوده است.
در سال ۲۰۰۷ ميانگين تماشاگران هر بازی اين مسابقات بيش از سیودو هزار نفر بود و مجموع تماشاگران ۲۴۳۱ مسابقه آن به بيش از هفتادونه و نيم ميليون نفر رسید. و با فاصلهای زياد پربيينده ترين ليگ ورزشی دنيا لقب گرفت. اين درحالیست كه هفده ليگ كوچكتر بيسبال اين كشور هم بيش از چهل ميليون تماشاگر در سال دارند.
این ورزش در بسياری از نقاط دنيا بهويژه امریکای شمالی و مركزی و شرق آسيا بسيار پرطرفدار است.
بيسبال ورزش ملی يا پرطرفدار ترین ورزش ایالات متحده امریکا، کوبا، پورتوریکو، دومینیکن، پاناما، نیکاراگوا، ونزوئلا در قاره امريكا و همچنين ژاپن، کره جنوبی و تایوان در آسيا است.
بیسبال در آسیا
ژاپن يكی از اولين كشورهایی بود كه بیسبال به آن راهيافت. بیسبال خیلی زود مهمترين ورزش گروهی ژاپن شد. در سال ۱۹۳۶نیپون بیسبال لیگ شروع بهكار كرد. ۸۶۴ مسابقه اين ليگ در سال ۲۰۰۶ بيش از بیست ميليون و چهارصد هزار تماشاگر داشت و چهارمین ليگ پرتماشاگر دنيا بود
ژاپنیها و امریكاییها اين ورزش را به ديگر كشورهای شرق آسیا هم بردند و بیسبال بهسرعت ورزش گروهی اولکره جنوبی و تایوان شد. ليگ حرفهای بیسبال در کرهجنوبی از ۱۹۸۲ و در تایوان از ۱۹۹۰ شكل گرفت.چین و اسراییل هم دو كشور آسیايی دیگری هستند كه به ترتیب در ۲۰۰۳ و ۰۰۷ لیگ حرفهای بیسبال را تشكيل دادند.
بيسبال در سال ۱۹۹۴ وارد بازیهای آسیایی هم شد. ژاپنیها اين رشته را در تقویم مسابقات هیروشیما قرار دادند، سه دوره اول اين مسابقات با قهرمانی تيم ملی ژاپن به پايان رسيد، اما در آخرين دوره مسابقات در سال ۲۰۰۶ تيم ملی بيسبال تايوان با شكست پنج تيم ديگر شركت كننده (ژاپن، كرهجنوبی، چين، تایلند، فیلیپین) به قهرمانی رسيد.
بیسبال در المپیک
ازالمپيک ۱۹۹۶ آتلانتا دو رشته ورزشی بيسبال و سافت بال در تقويم المپيک قرار گرفتند و مقررشد تا مسابقات سافتبال در گروه بانوان و بيسبال در گروه آقايان برگزار شود.
اما در جلسه سال ۲۰۰۵ کمیته بین المللی المپیک در سنگاپور برای تعيين ميزبانی المپیک ۲۰۱۲ اين دو رشته اولين قربانيان سياست كاهش و جلوگيری از گسترش تعداد ورزشكاران و مسابقات و رشتههای ورزشی المپيک شده و از برنامه مسابقات المپيک لندن حذف شدند. در المپیکهای بعدی برای برگزاری مسابقات اين دو رشته ورزشی رأیگيری بهعمل خواهد آمد.
نحوه بازی:
ريشه بيس بال يك ورزش بومي بوده و بر گرفته از دو بازي قديمي چلتوپ و الك دولك ميباشد . كه با اعمال يكسري تغييرات و ايجاد قوانين جامع ، در كشورهاي مختلف تحت عنوان بيس بال معرفي گرديده است.
با توجه به شرايط فيزيكي خانمها سافت بال كه شاخه اي از بيسبال ميباشد نيز ارايه گرديده. در سافت بال ابعاد زمين كوچكتر ،توپ و چوب بزرگتر و تعداد بازيكن ها 10 نفر مي باشد.
بيس بال يك ورزش گروهي مي باشد كه هر تيم يا گروه از 9 نفر تشكيل شده و هر شخص پست ثابتي دارد. در هر مسابقه بيسبال دو تيم هر كدام با تركيب 9 بازيكن در مقابل هم قرار مي گيرند . تيمي كه داخل زمين قرار ميگيرد تيم مدافع و تيمي كه براي زدن توپ و گرفتن امتياز اقدام مي كند را تيم مهاجم مي گويند.
هر مسابقه بيسبال در 9 اينينگ يا ست برگزار ميگردد . كه در هر اينينگ بازيكنان هرتيم يك بار در قالب مهاجم و يك بار در قالب مدافع انجام وظيفه ميكنند .
تمام بازيكناني كه در حالت دفاع قرار ميگيرند داراي دستكش مي باشندكه ابعاد و شكل دستكش نسبت به پست با زيكن متفاوت مي باشد.ضمناٌ تنها بازيكن مدافع كه داراي حفاظ ميباشد گيرنده (catcher) مي باشد.
زمين بيسبال از دو قسمت Infield و Outfield تشكيل شده كه در زير محدوده دو منطقه و جاي قرار گرفتن هر بازي كن مشخص گرديده.
اسامي پست هاي بيس بال و معادل آن به فارسي:
|
|
|
|
1 |
پرتاب كننده توپ |
Pitcher |
P |
2 |
گيرنده توپ |
Catcher |
C |
3 |
مدافع خانه اول |
1st Base |
1B |
4 |
مدافع خانه دوم |
2nd Base |
2B |
5 |
مدافع خانه سوم |
3rd Base |
3B |
6 |
كمكي مدافع خانه دوم |
Short Stop |
SS |
7 |
مدافع گوش راست زمين |
Right Field |
RF |
8 |
مدافع وسط زمين |
Center Field |
CF |
9 |
مدافع گوش چپ زمين |
left filed |
LF |
شروع بازي:
پرتاب كننده بايد با پرتاب كردن توپ به سمت گيرنده ، بازي را شروع كند و توپ پرتاب شده بايد از قسمت مجاز عبور كند . توپ بايد از قسمت زانو تا زير سينه زننده توپ عبور كرده ودر صورت عدم زدن توپ بوسيله بازيكن مهاجم و به تشخيص داور يك پوئن مثبت براي پرتاب كننده به همراه كه دارد بازيكن مهاجم اوت ميشودبعد از سه پرتاب صحيح(strike)
نحوه انجام بازي :
1-مسابقه مابين دو تيم كه از 9 نفر بازيكن اصلي و 16 نفر بازيكن ذخيره ميباشد آغاز مي شود.
2-ابتدا تيم مدافع داخل زمين شده و مطابق شكل در زمين مستقر ميگردند.
3-هر مسابقه داراي 9 گيم ميباشد كه به اينينگ (Inning) معروف ميباشد و به اين صورت است كه يك بار تيم اول در زمين دفاع ميكند و يك بار هم تيم دوم.
4-تعويض گيم به اين صورت است كه تيم مدافع بايد 3 نفر از بازيكنان تيم مهاجم را اوت كند كه اين كار به چند صورت انجام مي گيرد:
الف: پيچر تيم (پرتاب كننده) 3 پرتاب صحيح به تشخيص داور انجام دهد و در هر پرتاب بازيكن حريف نتواند توپ را بزند.
ب: در صورت زدن توپ به وسيله بازيكن حريف ، مدافعان تيم مقابل بايد توپ زده شده را جمع و به سوي خانه اول كه مدافع آن خانه آنجا مستقر است پرتاب كنند و توپ زودتر از بازيكن حريف به آنجا برسد.
پ: مدافعان تيم بتوانند توپ زده شده بازيكن حريف را قبل از خوردن به زمين روي هوا جمع كنند.
5-بعد از اوت شدن 3 بازيكن تيم مقابل جاي بازيكنان دو تيم در زمين عوض مي شود و بعد از اوت شدن دوباره 3 بازيكن توسط تيم مدافع به اين دو جابجايي يك ً اينينگ ً ميگويند و امتيازات كسب شده در هر قسمت در آخر بازي جمع و تيم برنده مشخص مي گردد.
نحوه امتياز گرفتن:
بازيكن تيم مقابل كه اولين نفر تيم خود مي باشد روي منطقه خط كشي شده كنار خانه اصلي قرار ميگيرد و پرتاب كننده توپ را پرتاب مي كند در صورت زدن توپ بوسيله چوب بازيكن مهاجم بعد از ضربه بايد سريعاٌ به سمت خانه اول (1B) بدود و اگر بتواند قبل از اين كه توپ توسط مدافعان اول برسد خانه را اشغال كرده و بايد منتظر نفر دوم تيم بماند.
در صورت تكرار اين عمل توسط نفر دوم نفر اول از خانه اول به سمت خانه دوم حركت ميكند تا جا را براي نفر دوم خالي كند و اگر هر دو نفر موفق شوند قبل از توپ به خانه هاي مورد نظر برسند خانه هاي مورد نظر را اشغال كرده اند. اين عمل تا زماني كه تيم مدافع 3 نفر را اوت نكند ادامه خواهد يافت و هر بازيكني كه بتواند بعد از اشغال تمام خانه ها به خانه اصلي برسد موفق به كسب اولين امتياز مي شود.
(HR) امتياز كامل:
به اين صورت است كه بازيكن زننده توپ طوري توپ پرتاب شده را بزند كه بدون اينكه توپ به زمين برخورد كند از محوطه زمين بازي خارج شود و هيچكدام از مدافعان انتهاي زمين هم موفق به گرفتن آن نشوند بازيكن مورد نظر بدون خطر تمام خانه ها را پشت سر هم طي ميكند.
در صورتي كه بازيكني هم روي يكي از خانه ها يا هر چند تا خانه قرار داشت آنها هم به همين صورت عمل ميكند به اين ترتيب كه اگر بازيكني به روي خانه 1و2و3 قرار داشت بعد از ضربه همگي به سمت خانه اصلي حركت و بعلاوه زننده توپ جمعاٌ 4 امتياز كسب مي كنند .
WALK
به غير از اينكه بازيكن مهاجم با زدن توپ مي تواند به سمت خانه اول حركت كند در صورتي كه پرتـاب كننده ، توپ را 4 بار خارج از محوطه اصلـي ( strike zone) پرتاب كند بازيكن مي تواند بدون زدن ضربه بروي خانه اول برود و در صورتي كه قبل از اين بازيكن ، بازيكن ديگري بروي خانه اول قرار داشت بازيكن ياد شده به خانه دوم مي رود.
9- بعد از رسيدن بازيكن به روي خانه اول او مي تواند مابين حركت پرتاب كننده و مسير حركت توپ تا رسيدن آن به گيرنده از خانه دوم حركت كند بدون اينكه بازيكن هم تيمي او توپ پرتاب شده را بزند كه به اين عمل دزدي يا (استيل) ميگويند ، اين كار سرعت زيادي را در نزد بازيكن طلب مي كند.
تعويض ها:
مربي مي تواند در هر زمان كخ صلاح بداند بازيكنان تيم را عوض نمايد، كه در اين صورت بازيكن تعويض شده ديگر حق ورود به زمين را ندارد .اگر درطول بازي مربي سه بار تايم بگيرد و با پيچر خود صحبت كند در بار سوم بايد پرتاب كننده را عوض نمايد.
مربي اجازه دارد بعد از اينكه بازيكني به خانه اول برسد او را تعويض نمايد كسي را كه دوندگي بهتري دارد جايگرين نمايد (switch runner)
مربي بجاي پرتاب كننده (Pitcher) تيم نام بازيكن ديگري را كه در اصطلاح (DH)
گويند جانشين او نمايد.
داور (Umpire)
هر بازي داراي 4 داور مي باشد كه طرز قرار گرفتن آنها به اين شكل مي باشد.
اسامي داوران نيز به شرح ذيل مي باشد:
1- داور خانه (Home)
2-داور بيس 1
3-داور بيس2
4- داور بيس 3
داور اصلي وظيفه دارد توپ هايي را كه از روي خانه اصلي عبور كرده و ارتفاع آن از زير زانو تا زير سينه زننده توپ مي باشد را به عنوان استـراك (Strike )يا پرتاب صحيح اعلام كند يا اينكه پرتاب هاي خطا را بعنوان بال ( Ball) يا اشتباه پرتاب كننده را اعلام كند . داوران خانه هاي (1،2و3) وظيفه دارند تشخيص دهند توپ پرتاب شده از سوي بازيكنان ديگر زود تر به مدافع خانه رسيده يا بازيكن دونده(رانر).
وسايل ايمني
بازيكن هر تيم موظف به گذاشتن كلاه بر روي سر براي زدن توپ پرتاب كننده مي باشد .
گيرنده توپ بايد داراي ماسك آهني سينه بند، ساق بند و دستكش مخصوص باشد.
در كشورهايي كه حرفه اي هستند از چوب استفاده مي شود و در كشورهاي آماتور از آلومينيم كه سبك و سنگين هم دارد استفاده مي شود .
ابعــاد زمـين بيس بال
1-طول كناري زمين از خانه اصلي تا انتها 98/99 متر (300 feet)
2- طول وسط زمين از خانه تا انتهاي وسط زمين 128متر(400 feet)
3- فاصله هر بيس يا خانه از يكديگر 27.43متر(90 feet)
4-فاصله دايره پرتاب كننده تا خانه اصلي 18.68 متر (60/6” Feet)
لغات و اصطلاحات بيـسبال:
فرجام ( (An appeal :
اعتراض به داور در مورد خلافي كه بازيكنان تيم حريف انجام داده اند يا به عبارت ديگر فرجام خواهي توسط بازيكنان داخل زمين (Fielder ) نسبت به عملي كه تيم مقابل انجام داده است .
باك A BALK) ( :
يك عمل غير قانوني توسط pitcher در حالي كه يك يا چند دونده بر روي بيس ها قرار دارند كه منجر به پيشروي آنان به يك بيس جلوتر مي شود.
بيـس ((A BASE :
يك بيس يكي از 4 نقطه اي است كه بايد توسط دونده فتح شود اين عمل به منظور كسب امتياز بايد توسط دونده انجام شود.
بتـر (A BATTER) :
بازيكن تيم مهاجم است كه در batter s box جهت زدن توپ قرار ميگيرد.
رانر( : (A BATTER - RUNNER
موقعيتي است كه درآن زمان بازيكن تهاجمي batter توپ را زده و به سمت بيس يك در حال دويدن است.
بتر باكس( The Batter s Box) :
مكاني است كه batter مي بايست جهت زدن توپ پرتاب شده توسط پيچر در آن قرار گيرد.
بانت(A Bunt ) :
ضربه اي است كه به توپ مي خورد نه اينكه توپ را Swing كنند و به آرامي در محوطه infield حركت ميكند و مي ماند.
گرفتن (A catch) :
حالتي است كه در آن يك بازيكن دفاعي خود را براي گرفتن توپ آماده مي كند . براي اين منظور اين بازيكن نبايد از كلاه يا ساير اجزاء لباسش استفاده كند.
چنانچه بازيكن همزمان يا بلافاصله پس از گرفتن توپ با ديوار يا بازيكن ديگري برخورد پيدا كند يا اگر به زمين بيافتد و در اين حين توپ از دست او بيافتد اين حالت catch محسوب نمي شود .
چنانچه توپي با بازيكن تيم مهاجم يا داور برخورد كند و پس از آن به وسيله بازيكن دفاعي گرفته شود ، در اين حالت catch محسوب نمي شود.
- يك catch زماني صحيح خواهد بود كه بازيكن دفاعي توپ را كنترل كرده و به اختيار خود توپ را رها كند.
- يك بازيكن مي تواند براي گرفتن توپ از حصار انتهايي زمين بالا برود و يا از آن عبور كند و هيچ كس نبايد مانع او بشود و همچنين مسؤليت اين ريسك بر عهده خود بازيكن مي باشد.
كچر (The catcher) :
بازيكني از دفاع كه موقعيتش در پشتHome plate است.
A Double Header)):
عملي كه در نتيجه يك حركت دنباله دار و بدون اشتباه توسط 2 بازيكن تيم دفاع انجام مي شود و 2 بازيكن تيم حمله اوت مي شوند.
توپ مرده (A Dead Ball) :
توپي كه بنا به دلايلي كه در قانون موجود مي باشد در بازي محسوب نمي شود.
A Fair Ball:
يك توپ زده شده توسط Batter كه در زمين بازي فرود آيد.
- اگر توپ در محوطه زنده (Fair) بازي به بازيكنان يا داور برخورد كند و توپ از زمين خارج شود يك توپ زندهFair Ball است.
- قضاوت در مورد صحت توپ زنده بايد بر اساس موقعيت توپ و خطوط زمين كه شامل ميله هاي فول هم مي شود باشد نه به موقعيت بازيكن كه در محوطه فول Foulو يا Foul است.
- اگر يك توپ هوايي به زمين برخورد كرده و قبل از بيس 1و3 و پس از بيس كمانه كردن به بيرون برود فول محسوب نمي شود.
(A Fielder ) :
بازيكن تيم دفاع
( :(Fielder s choice
تصميم بازيكن دفاع براي اوت كردن دونده تيم حريف كه در بيس جلوتري قرار دارد.
مثال:
يك دونده بر روي بيس 2 و Batter يك ضربه ضعيف مي زند و بازيكنان دفاع تصميم مي گيرند دونده اي را كه به طرف بيس 3 حركت كرده را اوت كنند.
(A fly ball) :
توپي كه توسط Batter هوايي زده شده باشد.
( A Foul Tip ) :
يك ضربه زده شده توسط Batter كه مستقيماً به داخل دستكش Catcher مي رود و يك catchمحسوب مي شود . در سومين strike، بتر اوت مي شود.
- همه Foul Tipها strike محسوب مي شود و توپ در بازي مي باشد.
- اگر توپ به واسطه بر خورد با شيئي يا داور و يا زمين و …وارد دستكش catcher شود Foul Tip محسوب نمي شود.
(A Ground Ball) :
توپي كه زده شده و بر روي زمين حركت مي كند.
(An Infielder) :
يك بازيكن در داخل زمين كه يك پست را در infield اشغال كرده است.
(An Infield fly) :
توپي زنده است كه يك infielder وقتي بيس 1و2 يا همه بيس ها پر است و قبل از اينكه 2 نفر اوت شده باشند مي تواند با سعي متعارف آنرا روي هوا بگيرد. اين توپ شامل توپي كه روي هوا به موازات زمين حركت ميكند Line drive و يا bunt نمي شود.
به منظور اين قانون catcher و pitcher و هر outfielder كه خودش را براي گرفتن توپ در infield مستقر كرده باشد يك infielderمحسوب مي شود.
وقتي مشخص شد كه توپ infield fly خواهد بود ، داور بايد بلافاصله infield fly اعلام كند . اعلام بلافاصله بدين جهت ضروري است كه دونده بتواند فرصت عكس العمل داشته باشد . اگر توپ نزديك خط اوت باشد بايد داور اعلام كند كه در صورت زنده بودن توپ infield fly خواهد بود.
توپ در حالت infield flyهنوز زنده است و دونده ها مي توانند با ريسك اينكه توپ روي هوا گرفته مي شود به بيس بعدي بروند و يا بعد از گرفتن توپ Tag كرده بسوي بيـس بعدي بروند (همانند هر توپ ديگري كه روي هوا گرفته مي شود ).
اگر توپ در محوطه فول گرفته شود با آن همانند ديگر توپ هاي فول رفتار خواهد شد .
اگر توپي كه infield fly اعلام شده بازيكن دفاع بدون تماس با خودش اجازه افتادنش را به زمين بدهد و توپ پس از برخورد به زمين قبل از گذشتن از بيس 1يا بيس 3 به خارج از زمين برود ، Foul ball محسوب مي شود . اگر توپي كه infield fly اعلام شده بدون تماس با بازيكنان دفاع در محوطه فول به زمين بيافتد و قل بخورد و قبل از بيس 1يا بيس 3 به داخل زمين بيافتد infield fly خواهد بود.
در قانون infield fly داور بايد قضاوت كند كه آيا بازيكن دفاع مي توانسته با سعي متعارف توپ را بگيرد يا خير . اين كار نبايد بر اساس محدوديت هاي دلخواه مانند چمن و يا خطوط فول باشد. اگر توپ توسط يك Out fielder هم گرفته شود ، در صورتي كه در قضاوت داور همان توپ به آساني توسط يك infielder قابل گرفتن بود ، داور بايد Infieldflyاعلام كند . Infieldfly نبايد به هيچ عنوان يك بازي قابل فرجام محسوب شود ، قضاوت داور ملاك مي باشد و تصميم او بايد بلافاصله اعلام شود.
( Interference) :
1- دخالت تيم مهاجم:
عملي است كه از سوي بازيكن يا بازيكناني كهbatting مي كنند و اعمالي از قبيل سد كردن ، ممانعت و …… انجام مي دهند كه اجازه بازي را از دفاع مي گيرد.
اگر داور عمل Interference را تشخيص دهد دونده يا batter- runnerكه اين عمل را انجام داده را اوت اعلام كرده و كليه دوندگان بايد به موقعيت اوليه خود برگردند.
2- دخالت تيم دفاع:
عملي است بازيكنان دفاع انجام مي دهند و ممانعت و جلو گيري مي كنند از عمل و حركت دونده.
3- دخالت داور:
الف)ممانعت دخالت و جلوگيري داور از انجام عمل catcher براي جلوگيري از دزديدن بيس.
ب) داور در موقعيتي قرار گرفته كه توپ در محوطه Fair قبل از رسيدن يا عبور از بازيكنان به داور برخورد ميكند.
4- دخالت تماشاگر:
به اين گونه كه يك تماشاگر وارد زمين شده و يك توپي را كه در بازي است را لمس كند.
*در كليه interferenceها توپ در بازي نيست.(Dead ball)
توپ زنده(A Live ball) :
توپي كه بازي محسوب مي شود.
(A pitch) :
توپ پرتاب شده توسط pitcher به سوي Batter .
(A pitcher ) :
بازيكني كه براي پرتاب توپ به سوي batterتعبيه شده است.
( Safe ) :
تصميم داور در مورد رسيدن بازيكن مهاجم به بيس مورد نظر.
( A strike ) :
Pitch صحيح كه داور در شرايط زير اعلام Strike ميكند:
1-Batterبراي زدن آن اقدام كرده ولي نمي تواند توپ را بزند.
2-Batter براي زدن آن اقدامي نمي كند ولي توپ يا قسمتي از آن مماس يا داخل Strike zone عبور مي كند.
3-Batter توپ را فول مي كند و كمتر از 2 Strike دارد.
4- با عمل Bunt توپ فول مي شود.
5-توپ با Batter برخورد مي كند وقتي او توپ را Strike مي كند.
6-توپ با Batter برخورد ميكند وقتي او داخل Strike zone است.
7- توپ foul Tip شود.
( The Strike zone ) :
محوطه اي است فرضي بالاي Home plate كه از بالاي سينه Batter تا بالاي زانوي وي طول و به عرض Home plate (تقريباً 30 Cm) دارد . اين محوطه مي بايست با توجه به قد و قامت Batter و طرز ايستادن وي براي زدن توپ شكل گيرد.
( A Tag ) :
عملي است كه يك بازيكن دفاع انجام داده و بيس را با بدنش در حالي كه توپ را به شكلي ممكن در اختيار دارد لمس كند و يا يك دونده را با توپ يا دستي كه توپ را در اختيار دارد لمس كند.
( Time ) :
فرماني توسط داور براي توقف كوتاه بازي در مسابقه.
( A Triple play ) :
عملي است توسط تيم دفاع كه 3 بازيكن تيم حمله را در يك چرخش توپ در زمين اوت مي كنند.
( A wild pitch ) :
پرتابي از سوي Pitcher كه يا خيلي بالا يا خيلي پايين يا خيلي چپ يا خيلي راست باشد طوري كه Catcher نتواند توپ را مهار كند.
Set Position :
يكي از 2 موقعيت پرتاب قانوني براي pitcher .
Wind up position:
يكي از 2 موقعيت پرتاب قانوني براي pitcher .
The catcher s box:
مكاني است كه Catcher بايد در آن قرار بگيرد تا Pitcher توپ را پرتاب كند.
Mounde:
دايره اي است در اين فيلد كه محل قرار گرفتن Pitcher جهت پرتاب توپ مي باشد.
A quick return:
پرتاب از سوي pitcher براي batter است كه با قصدي آشكار براي گرفتن توازن batter صورت مي گيرد كه عملي غير قانوني است.
برچست ها : بیسبال چیست؟,بیسبال تاریچه,قوانین بیسبال,مقررات بیسبال,بیس بال